aardappelsalade

 

Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 15

Ingrediënten:

  • 2 eetl. citroensap.
  • 4 eetl. extra vergine olijfolie (Mediterrane).
  • scheutje balsamicoazijn.
  • 1 theel. honing.
  • snufje zout.
  • 1 appel.
  • ca. 100 g gemengde slablaadjes.
  • 150 g rookvlees in plakjes.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Klop in een kom citroensap, olijfolie, balsamico, honing en een snufje zout door elkaar. Snijd de geschilde appel eerst in partjes en vervolgens in luciferdunne reepjes. Leg de appelreepjes in de dressing om verkleuring te voorkomen.

Bereiden:
Verdeel de slablaadjes over de borden en besprenkel ze met de dressing. Verdeel de plakken rookvlees over de salade en de appelreepjes.

Tip:
Neem rauwe ham in plaats van rookvlees.

Variatie:
Vervang de appel door in partjes gesneden handpeer.

"Lunchgerecht voor 2 personen"