aardappelsalade

 

Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:

    • 2 eetl. olijfolie. 
    • 250 g diverse paddenstoelen (champignons, oesterzwammen, etc.), in plakjes. 
    • 1 eetl. gehakte tijm, (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd. 
    • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst. 
    • 1 rode ui, in smalle ringen. 
    • gemengde groene sla. 
    • 1 eetl. kappertjes.

voor de dressing:

    • 3 eetl. olijfolie. 
    • 1 eetl. citroensap. 
    • 1 eetl. honing. 
    • 1/2 eetl. mosterd. 
    • zout en versgemalen peper.

Bereidingswijze:

Voorbereiding:
Verhit 2 eetlepels olijfolie. Voeg de paddenstoelen, de tijm en de knoflook toe en roerbak 5 minuten. Meng intussen voor de dressing 3 eetlepels olijfolie met citroensap, honing en mosterd. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bereiding:
Verdeel de paddenstoelen met de uienĀ­ringen over de sla en giet de dressing erover. Garneer de salade met kappertjes.

Suggestie:
Voeg eens reepjes oude kaas aan de salade toe.
Neem in plaats van gemengde groene sla, rode sla of ijsbergsla en serveer de salade in een slablad.