aardappelsalade

 

Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Koud, Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:

  • 1 pak Lassie notenrijst (275 gram).
  • 3 lente-uitjes.
  • 50 gr zwarte olijven.
  • 6 stukjes (zon) gedroogde tomaat.
  • 8 takjes verse basilicum.
  • 50 gram pijnboompitten.

Dressing:

  • 150 ml balsamico saladedressing van Bertolli (of 100 ml sla-olie + 50 ml balsamicoazijn).
  • 1 eetlepel groene pesto.

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens het pak gaar (in 8 minuten en laat even staan en een beetje afkoelen). Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan. De pijnboompitten kunnen er ook zonder te roosteren onder, naar eigen smaak.
Snij de lente-uitjes, de olijven, de zongedroogde tomaten en de basilicum in dunne ringen en/of reepjes. Bewaar 4 takjes basilicum als garnering.
Dressing: roer in een kom de balsamicodressing (of de olie en azijn) en de pesto door elkaar. Schep de ingrediënten door elkaar en garneer eventueel met de 4 bewaarde takjes basilicum.

De salade kan zowel lauw als koud gegeten worden en kan makkelijk één dag vooraf in zijn geheel klaargemaakt worden.
Smakelijk eten !!