aardappelsalade

 

Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees, Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 3 vellen diepvries-filodeeg, ontdooid.
  • 50 g boter, gesmolten.
  • 1 citroen.
  • 250 g gerookte makreelfilet (Vismarine).
  • 50 g niet te vers witbrood, zonder korst, in stukjes.
  • 1 sjalotje.
  • versgemalen peper.
  • 125 g demi crème fraîche (Melkan).
  • handje rucola, fijngesneden.
  • 4 taartvormpjes of ovenvaste schaaltjes 10-12 cm.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de vellen filodeeg in 12 gelijke vierkanten van 12-14 cm.
Bestrijk de deegvierkanten aan beide zijden met boter. Leg ze diagonaal gestapeld per 3 stuks in de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 10-12 minuten lichtbruin en krokant. Boen de citroen schoon onder heet water. Rasp de helft van de schil, pers deze helft en snijd de rest van de citroen in plakjes voor de garnering.

Bereiden:
Snijd 75 gram makreelfilet in repen. Pureer de rest van de makreel met het brood, sjalotje, citroenrasp en -sap. Breng op smaak met peper en meng de crème fraîche erdoor. Verdeel de rucola over de deegbakjes en schep de mousse met 2 lepels erop. Garneer met de makreelreepjes en citroenplakjes

Tip:

Vervang makreel door stukjes gerookte zalm (Vismarine).
Neem in plaats van filodeeg eens 1 plakje bladerdeeg of croissantdeeg per persoon.