aardappelsalade

 

Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 45

Ingrediënten:

  • 8 grote tomaten.
  • 75 gr boter.
  • 1 ui.
  • 1 teentje knoflook.
  • 500 gr hoh gehakt.
  • 75 gr gare rijst.
  • 2 el peterselie.
  • peper en zout.
  • 1,5 dl bouillon.
  • 4 el paneermeel.

Bereidingswijze:

Snij de kapjes van de tomaten en hol ze uit. Pureer het verwijderde vruchtvlees. Verhit 25 gr van de boter in een pan en fruit de gesnipperde ui en de geperste knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg rijst, peterselie, de helft van de gepureerde tomaten en wat zout en peper toe. Breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat het gehaktmengsel 10 minuten zachtjes sudderen.
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C). Zet de uitgeholde tomaten in een ovenvaste schaal en vul ze met het gehaktmengsel. Vermeng de rest van de gepureerde tomaten met de bouillon en schenk het in de schaal. Smelt de rest van de boter en schenk de boter over de tomaten. Bestrooi ze met het paneermeel. Bak de gevulde tomaten 20-30 minuten.

Serveer de gevulde tomaten warm en geef er vers stokbrood bij.