Menugang: Voorgerecht
Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten
Temperatuur: Warm
Smaak: Anders
Aantal personen : 4
bereidingstijd in minuten: 35
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Voorbereiding Bereidingswijze Zet de broccoli op met water en een bouillonblokje zodat de broccoli net onder water staat. Kook de broccoli gaar. Serveertips
Broccoli (ook de stronk kan worden gebruikt, deze wel schillen) schoonmaken en in stukjes snijden, ui snipperen, zalm in reepjes snijden
Schud het water af maar vang dit kookvocht wel op. Dit wordt later weer gebruikt.
Fruit in de pan een uitje aan en voeg de knoflook toe. Doe hier ook de gekookte broccoli bij en pureer alles goed met de staafmixer tot een soort puree.
Voeg nu beetje bij beetje het bewaarde kookvocht toe totdat je een dikke maar vloeibare soep hebt. (dit alles op een laag vuurtje)
Voeg vervolgens de zalmsnippers toe en de creme fraiche (of kruidenroomkaas).
Maak op smaak met zout, peper (eventueel nog een bouillonblokje en worchestersaus)
Met stokbrood of ander knapperig brood en (kruiden)boter