aardappelsalade

 

Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • Ca. 1 kg broccoli (er zijn ook recepten waar uit wordt gegaan van ± 400 gr).
  • 1-2 runderbouillonblokjes.
  • 1 ui.
  • 1 teentje knoflook.
  • water.
  • 100 gram gerookte zalm.
  • klein bekertje creme fraiche (ook lekker om kruidenroomkaas te gebruiken of 100 ml slagroom).
  • peper en zout .
  • worchestersaus.

Bereidingswijze:

Voorbereiding
Broccoli (ook de stronk kan worden gebruikt, deze wel schillen) schoonmaken en in stukjes snijden, ui snipperen, zalm in reepjes snijden

Bereidingswijze

Zet de broccoli op met water en een bouillonblokje zodat de broccoli net onder water staat. Kook de broccoli gaar.
Schud het water af maar vang dit kookvocht wel op. Dit wordt later weer gebruikt.
Fruit in de pan een uitje aan en voeg de knoflook toe. Doe hier ook de gekookte broccoli bij en pureer alles goed met de staafmixer tot een soort puree.
Voeg nu beetje bij beetje het bewaarde kookvocht toe totdat je een dikke maar vloeibare soep hebt. (dit alles op een laag vuurtje)
Voeg vervolgens de zalmsnippers toe en de creme fraiche (of kruidenroomkaas).
Maak op smaak met zout, peper (eventueel nog een bouillonblokje en worchestersaus)

Serveertips
Met stokbrood of ander knapperig brood en (kruiden)boter