aardappelsalade

 

Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Koud

Smaak: Hartig, Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:

    • 2 stevige friszure appels (rode).
    • 25 g boter of 2 eetl. arachideolie.
    • 1 krop andijvie of friséesla, in smalle repen.
    • 300 g beenham (vleeswaren), in reepjes.
    • 2 eetl. blanke rozijnen.

voor de dressing:

    • 3 eetl. zonnebloemolie of olijfolie.
    • 1 eetl. citroensap.
    • 1/2 theel. geraspte mierikswortel (potje).
    • zout en versgemalen peper.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Was de appels, boor het klokhuis eruit en snijd het vruchtvlees met de schil in plakken. Meng de ingrediënten voor de dressing.

Bereiden:
Verhit de boter of olie en bak de appelplakken hierin aan beide kanten goudbruin. Verdeel de sla over de borden of in een schaal. Leg de hamreepjes en de appelschijven erop. Giet de dressing erover en bestrooi het gerecht met de rozijnen.

Variatie:
Vervang, voor een slankere versie, de beenham door gerookte kalkoenfilet of gerookte kipfilet.