aardappelsalade

 

Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 15

Ingrediënten:

  • 125g gerookte forel filet.
  • 125g crème fraîche.
  • 1 roodschillige appel (bijv. pink lady).
  • 15g bieslook.
  • 1 el mayonaise met citroen.

Bereidingswijze:

Doe de forelfilet en crème fraîche in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde mousse.
Snijd de ongeschilde appel in blokjes van een ó cm. Meng de bieslook met de appel.
Verdun de mayonaise met 2 tl water zodat deze de dikte heeft van slasaus.
Verdeel de forelmousse over de glazen. Verdeel de appel-bieslooksalade over de mousse. Besprenkel de salade met de mayonaisedressing.