aardappelsalade

 

Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 6

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 500 g vastkokende aardappelen, geschild.
  • 1 blik rode zalm (418 g), uitgelekt.
  • 8 augurken zoetzuur, in dunne plakjes.
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes.
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd.
  • 3 el zilveruitjes.
  • 2 el mayonaise.
  • 1 el crème fraîche.
  • 1 tl ketchup.
  • 1 tl mosterd.
  • 1 tl paprikapoeder.
  • 6 takjes verse peterselie.

Bereidingswijze:

Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook ze in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Haal de zalm los met een vork, verwijder eventueel vel en graten. Voeg samen met de augurken, de paprika, de ui en de zilveruitjes toe aan de aardappelblokjes en meng goed.
Meng de mayonaise, de crème fraîche, de ketchup en de mosterd. Breng op smaak met peper. Schep door de zalmsalade. Schep met een ijsbolletjestang 1 bol salade op elk bord, strooi er paprikapoeder over en garneer met peterselie.

Tip

U kunt het slaatje 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Garneer voor serveren met het paprikapoeder en de peterselie.