aardappelsalade

 

Menugang: Voorgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 1 liter blanke bouillon (vis- of groentebouillon).
  • 50 gram tarwebloem.
  • 1 dl melk.
  • peterselie en bieslook naar smaak (gedroogd of vers).
  • peper en zout.
  • 1/2 dl room.
  • gerookte zalm (ongeveer 100gr).
  • evt. rivierkreeftjes.
  • evt. kleine stukjes aardappel, ca. 4 per portie (of aardappelblokjes).

Bereidingswijze:

Snijd de geschilde aardappel in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm en kook deze halfgaar tot gaar (ca. 6 minuten).
De gerookte zalm in smalle reepjes/snippers snijden.
Maak de tarwebloem aan met de koude melk en bind daarmee de bouillon zodra deze kookt.
Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg er na 5 minuten de aardappels, peper en zout zalm en rivierkreeftjes aan toe.
Laat de soep nog ca. 5 minuten zacht doorkoken. Voeg als laatste de peterselie en bieslook toe.
Maak de soep vlak voor het opdienen af met de room.