aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 25

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 400g pompoenblokjes
  • 1 paprikamix (3 stuks)
  • 2 rode uien
  • 6 scharreleieren
  • 85g rucola
  • 3 tomaten
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een koekenpan en bak de pompoenblokjes 8 min. Schep regelmatig om. Snijd intussen de paprika’s in blokjes. Snipper de rode ui. Klop de eieren los en breng op smaak.
Schep twee derde van de paprika en twee derde van de ui door de pompoenblokjes. Schenk er het losgeklopte ei over. Gaar de omelet 8 min. met het deksel op de pan.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de tomaat met de rest van de paprika en de rest van de ui tot een salsa. Boen de citroen schoon en rasp er de gele schil boven. Halveer de vrucht en pers er de helft over uit. Breng op smaak en schep om.
Draai de omelet met behulp van een bord of deksel en bak nog 5 min. Schuif de omelet op een bord, verdeel er de rucola en tomatensalsa over.