aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:

  • 2 biefstukken van ca. 150 g.
  • zout en versgemalen peper.
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloem olie.
  • 2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd.
  • 2 teentjes knoflook, geperst.
  • 1 eetl. tomatenpuree.
  • 100 g champignons, in plakjes.
  • 1 theel. mosterd.
  • 2 augurken, gesnipperd.
  • 1 eetl. kappertjes.
  • 200 ml kookroom.
  • 25 g boter.

Bereidingswijze:

Bestrooi de biefstukken met peper. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Schep de champignons erbij en bak ze even mee. Meng de mosterd, augurken, kappertjes en kookroom erdoor en kook zachtjes 3 minuten. Verhit in een andere pan de rest van de olie met de boter en bak de biefstukken 2 minuten per kant. Bestrooi ze met zout. Serveer het vlees op warme borden met de saus ernaast.

Tip:

Blus het bakvet van de biefstuk eens af met een scheutje wodka en voeg dit toe aan de saus.
Maak er een biefstuk Westmoreland van: voeg aan het bakvet van het vlees 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels piccalilly, een scheutje droge witte wijn, runderbouillon of vleesfond en 1 eetlepel kookroom of koffieroom toe.