Menugang: Hoofdgerecht
Soort hoofd ingrediënt: Vlees
Temperatuur: Warm
Smaak: Anders
Aantal personen : 2
bereidingstijd in minuten: 20
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Bestrooi de biefstukken met peper. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Schep de champignons erbij en bak ze even mee. Meng de mosterd, augurken, kappertjes en kookroom erdoor en kook zachtjes 3 minuten. Verhit in een andere pan de rest van de olie met de boter en bak de biefstukken 2 minuten per kant. Bestrooi ze met zout. Serveer het vlees op warme borden met de saus ernaast. Tip: Blus het bakvet van de biefstuk eens af met een scheutje wodka en voeg dit toe aan de saus.
Maak er een biefstuk Westmoreland van: voeg aan het bakvet van het vlees 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels piccalilly, een scheutje droge witte wijn, runderbouillon of vleesfond en 1 eetlepel kookroom of koffieroom toe.