aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 11 dikke plakken gegrilde kalkoen in blokjes.
  • 2 teentjes knoflook gepeld en fijngehakt.
  • peper en zout.
  • 2 grote uien in reepjes.
  • 2 theelepels gedroogde tijm.
  • 2 appels in kleine stukjes.
  • 700 g spitskool gesneden.
  • 1 kg kruimige aardappelen geschild.
  • 25 g boter.

Bereidingswijze:

Zet de kool en de aardappelen in een laagje water in een pan op het vuur.
Kook het geheel met het deksel half op de pan in ongeveer een kwartier gaar.
Goed afgieten.
Smelt de boter in een ruime koekenpan.
Bak hierin de reepjes ui met de tijm 5 minuten op een matig vuur.
Voeg de appel en knoflook toe en bak ze 3 minuten mee.
Bestrooi met wat zout en peper.
Stamp de aardappelen en kool.
Voeg het uienmengsel, de blokjes kalkoen en wat zout en peper naar smaak toe.