aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 320g tonijn in olijfolie
  • 500g gnocchi
  • 300g maïs uit blik
  • 250g gesneden champignons
  • 2 tenen knoflook
  • 250g cherrytomaten
  • 15g platte peterselie
  • 200g crème fraîche

Bereidingswijze:

Giet de olijfolie uit de blikjes tonijn in een ruime hapjespan en zet de pan op het vuur. Houd de tonijn apart. Bak de gnocchi in 15 min. krokant in de tonijnolie.
Giet de maïs af. Voeg na 5 min. de maïs samen met de champignons toe aan de gnocchi en bak 10 min. mee. Pers er de knoflook boven en bak mee.
Snijd intussen de cherrytomaten in kwarten en doe in een kommetje. Snijd de peterselie fijn en schep de helft door de tomaten. Breng op smaak.
Voeg de tonijn en de rest van de peterselie toe aan de gnocchi. Roer er de crème fraîche door en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak.
Verdeel de gnocchi over 4 borden en schep er de tomaten met de peterselie op.