aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

    • 4 dl bouillon (kip).
    • 150 gr rijst.
    • 150 gr kipfilet.
    • 50 gr geraspte kaas.
    • olie.
    • 1 groene paprika.
    • 1 rode paprika.
    • 1 teentje knoflook.
    • 1 ui.
    • 1/2 theelepel kurkuma.
    • peper. 
    • zout.

eventueel:

    • doperwten.
    • champions.

Bereidingswijze:

Kipfilet in stukjes snijden. Uien in ringen. Paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. Olie in een diepe pan verhitten en hierin stukjes kipfilet bruin bakken. Uien, paprika en uitgeperst teentje knoflook toevoegen. Drie minuten meebakken. Koenjit en peper toevoegen. Nog even bakken alvorens de rijst toe te voegen. Alles omscheppen tot de rijst glazig is. Bouillon in de pan gieten. Aan de kook brengen en met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten op een lage stand laten pruttelen. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Geraspte kaas erdoor roeren.