aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 2 tenen knoflook.
  • 400g kastanjechampignons.
  • 45g roomboter.
  • 300g spaghetti.
  • 30g bloem.
  • 300ml halfvolle melk.
  • 150g Tex-Mex geraspte kaas.
  • 400g courgette spaghetti.

Bereidingswijze:

Snijd de knoflook fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Verhit 15 g boter in een koekenpan en bak de champignons 10 min. Voeg na 5 min. de knoflook toe en bak nog 5 min.
Breng intussen een pan water aan de kook en kook de spaghetti in 8 min. gaar. Verhit de rest van de boter in een steelpan.
Voeg de bloem toe en gaar al roerend 3 min. Schenk er al roerend de melk bij en roer glad.
Voeg in delen de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper.
Voeg na 7 min. de courgette spaghetti toe aan de spaghetti en kook nog 1 min. Giet de spaghetti af, laat uitlekken en doe terug in de pan.
Schenk er de kaassaus bij en schep om.
Verdeel de pasta over 4 borden en schep er de gebakken champignons op.