aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 50

Ingrediënten:

  • 2 zoete aardappelen.
  • 1 aubergine.
  • 1 courgette.
  • 2 rode paprika’s.
  • 1 ui.
  • 3 eetlepels olijfolie.
  • 6 eieren.
  • 100 g kwark.
  • zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • ovenschaal of quichevorm ingevet. 
  • geraspte kaas.

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 220°C. Aubergine en courgette schoonmaken en in stukken snijden. Zoete aardappelen schillen en in blokjes snijden.
Paprika’s schoonmaken en in parten snijden. Groente in een quichevorm of ovenschaal mengen en besprenkelen met olijfolie. Groente in oven in 20 minuten roosteren.
Af en toe omscheppen. Intussen eieren loskloppen met kwark, weinig zout en peper en naar smaak Italiaanse kruiden.
Eimengsel over de geroosterde groente verdelen. Oven terugschakelen naar 200°C. Frittata in midden van oven in ongeveer 20 minuten gaar bakken.
Op het laatst nog eventueel nog geraspte kaas erover (of fetakaas).
Frittata serveren met een frisse salade van diverse soorten sla.