aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:

  • 1 rode ui. 
  • 2 (roma)tomaten. 
  • 8 zwarte olijven zonder pit. 
  • 6 eetlepels (yoghurt)slasaus. 
  • 1 1/2 eetlepel olijfolie extra vierge. 
  • 3 theelepels rode wijnazijn.
  • zout. 
  • (versgemalen) peper. 
  • 2 blikjes tonijn naturel (à 185 g). 
  • 8 shoarmabroodjes. 
  • 1/2 zak slamelange (à 100 g). 
  • 1 1/2 eetlepel kappertjes.

Bereidingswijze:

Voorbereiden
Ui pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Slasaus met olie, azijn, zout en peper tot saus roeren. Tonijn in zeef laten uitlekken.

Bereiden
In broodrooster pitabroodjes knapperig en bruin roosteren. Met mes pitabroodjes opensnijden. Pitabroodjes met 1 hand openduwen en vullen met wat sla, 1 eetlepel tonijn, plakjes tomaat, ui, plakjes olijf en kappertjes. Saus erover scheppen.