aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 1 pak Lassie Toverrijst (à 400 g). 
  • 2 eetlepels olie. 
  • 400 g kipfilet, in blokjes. 
  • 3 eetlepels zoete chilisaus. 
  • 1 ui, in partjes. 
  • 1 groene paprika’s, in reepjes. 
  • 125 g champignons, in plakjes. 
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 g). 
  • ½ blokje kippenbouillon, verkruimeld.

Bereidingswijze:

Giet de rijst af en laat deze nog 15 minuten afgedekt staan. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet met chilisaus in ca. 3-4 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de ui en paprika aan de kip toe en roerbak deze ca. 3 minuten op middelhoog vuur mee.
Schep vervolgens champignons door de kip en roerbak deze ca. 3 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg de tomatenblokjes en het blokje kippenbouillon aan de kip toe en breng de saus al roerende aan de kook. Laat de saus op zacht vuur ca. 5 minuten sudderen. Breng de pikante kip op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst en pikante kip over vier borden.

Tip: Garneer de pikante kip met ringen lente-ui.