aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

    • 1 sinaasappel. 
    • 3 eetl. roerbakolie. 
    • 400 g kalkoenfilet, in blokjes of reepjes. 
    • 1 ui, gesnipperd. 
    • 2 teentjes knoflook, gesnipperd. 
    • 1 theel. sambal oelek. 
    • 2 eetl. tomatenketchup. 
    • 2 eetl. sojasaus. 
    • 1/2 theel. gemberpoeder.
    • 4 lente-/bosuitjes, in schuine stukken van 2 cm.
    • 200 g champignons, gehalveerd of in vieren. 
    • 400 g paksoi, in brede repen.

(eventueel 2 eetl. droge sherry)

Bereidingswijze:

Voorbereiding:
Boen de sinaasappel schoon onder heet water, rasp de schil en pers de vrucht. Verhit 2 eetlepels olie in een wok, roerbak de kalkoen 5 minuten en schep deze uit de pan. Fruit de ui en knoflook in het bakvet van de kalkoen. Voeg sinaasappelrasp en -sap, sambal, tomatenketchup, sojasaus, eventueel sherry en gemberpoeder toe en verwarm dit tot een saus.


Bereiding:
Leg de kalkoenstukjes in de saus en laat ze zachtjes 10 minuten stoven. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de bosui, champignons en paksoi 3 minuten. Serveer de groenten in een kom of op een bord met daarop de kalkoen uit de wok.

Suggestie:
Dit wokgerecht kan ook bereid worden met tonijn of garnalen.

Variatie:
In plaats van kalkoenfilet is kipfilet of ongepaneerde varkensschnitzel ook heel geschikt.