Menugang: Hoofdgerecht
Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte
Temperatuur: Warm
Smaak: Anders
Aantal personen : 4
bereidingstijd in minuten: 35
Ingrediënten:
(eventueel 2 eetl. droge sherry)
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Boen de sinaasappel schoon onder heet water, rasp de schil en pers de vrucht. Verhit 2 eetlepels olie in een wok, roerbak de kalkoen 5 minuten en schep deze uit de pan. Fruit de ui en knoflook in het bakvet van de kalkoen. Voeg sinaasappelrasp en -sap, sambal, tomatenketchup, sojasaus, eventueel sherry en gemberpoeder toe en verwarm dit tot een saus.
Bereiding:
Leg de kalkoenstukjes in de saus en laat ze zachtjes 10 minuten stoven. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de bosui, champignons en paksoi 3 minuten. Serveer de groenten in een kom of op een bord met daarop de kalkoen uit de wok.
Suggestie:
Dit wokgerecht kan ook bereid worden met tonijn of garnalen.
Variatie:
In plaats van kalkoenfilet is kipfilet of ongepaneerde varkensschnitzel ook heel geschikt.