aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 250gr spaghetti.
  • 2 courgettes.
  • 2 eetlepels olijfolie.
  • 25 jumbo garnalen.
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt.
  • 1 groene peper, fijngehakt.
  • 250gr cherry tomaatjes.
  • rasp en sap van 1 limoen.
  • zout en peper naar smaak.
  • 50gr mozzarella.
  • klein handje fijngehakte verse peterselie.

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de verpakking
Snij dunne plakjes courgette over de lengte met een dunschiller
Voeg de courgette aan de pasta toe vlak voordat deze gaar is zodat de courgette nog eventjes mee kookt een gaar wordt
Laat de pasta en courgette uitlekken in een vergiet, voeg een theelepel olijfolie toe zodat de pasta niet aan elkaar kleeft en zet het opzij
Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan, voeg de helft van de knoflook toe, een beetje zout en vervolgens de garnalen
Bak de garnalen tot ze van kleur veranderen en haal ze uit de pan
Voeg de rest van de olie en de knoflook toe aan de pan en bak het gedurende een halve minuut
Voeg vervolgens de groene peper en cherry tomaatje toe
Bak het geheel voor ongeveer 3 minuten om middelhoog vuur
Voeg de limoenrasp en sap toe gevolgd door de garnalen, pasta en courgette en bak het geheel ongeveer 2 minuten
Breng de pasta op smaak met zout en peper
Haal de pan van het vuur, voeg de mozzarella toe en roer het even goed door
Serveer de pasta in diepe borden en garneer het met de perse peterselie