aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 25

Ingrediënten:

  • 300g zilvervliesrijst.
  • 4 el zonnebloemolie.
  • 390g Nieuwe Standaard Kip kipfilet.
  • 2 tenen knoflook.
  • 400g tomatenblokjes (blik).
  • 400g champignon roerbakmix (zak).
  • 10g koriander (bakje à 20 g).
  • 1 snufje zout.
  • 1 snufje peper.

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een hapjespan 2 el olie.
Bak de kipblokjes in 4 min. bruin aan.
Schep ze uit de pan.
Fruit in het bakvet de knoflook 1 min.
Doe de kipblokjes terug in de pan en schenk het blik tomatenblokjes erbij.
Breng tegen de kook aan.
Draai het vuur laag en stoof de kipblokjes in 6 min. gaar.
Verhit in een wok de laatste 2 el olie.
Bak de roerbakmix in 4 min. al omscheppend beetgaar.
Giet de rijst af en bak 2 min. op hoog vuur met de groenten mee.
Voeg de koriander toe aan de kip met tomatensaus en breng op smaak met peper en een beetje zout.
Verdeel de groenterijst over 4 borden.
Schep de kip met de koriander-tomatensaus erbij.
Bestrooi eventueel met extra koriander.