aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 250 g ossenhaas. 
  • 1 kleine ui. 
  • 50 g peultjes. 
  • 1/2 bakje shii-takes (paddestoelen). 
  • 1/2 rode paprika. 
  • 1 struikje Shanghai paksoi. 
  • 2 teentjes knoflook. 
  • 4 eetlepels olie. 
  • 2-3 eetlepels oestersaus.
  • (versgemalen) zwarte peper.

Bereidingswijze:

Voorbereiden
Ossenhaas in flinterdunne plakjes snijden. Ui pellen en in lengte in smalle partjes snijden. Peultjes schoonmaken. Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden. Paprika in lange, smalle repen snijden. Paksoi wassen, droogslaan en in grove stukken snijden. Knoflook pellen.

Bereiden
Wok goed verhitten, 2 eetlepels olie over panbodem laten uitvloeien. Ossenhaas ca. 30 seconden al omscheppend rondom dichtschroeien. Vlees op bord scheppen. In wok rest van olie verhitten. Groenten ca. 3 minuten roerbakken. Knoflook boven wok uitpersen en ossenhaas door groenten scheppen. Oestersaus in wok schenken en geheel nog ca. 1 minuut door en door verwarmen. Op smaak brengen met zwarte peper. Serveren met witte rijst of nasi.