aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:

  • 6 eieren.
  • 4 eetlepels roerbakolie. 
  • 1 zak oosterse wokgroente (400 g). 
  • 1 teentje knoflook. 
  • geperst 250 g cherrytomaten gehalveerd. 
  • 1 pak roerbakmie (300 g) of mihoen.
  • 4 eetlepels ketjap manis. 
  • 125 g pinda's grofgehakt.

Bereidingswijze:

In kom eieren loskloppen met zout en peper. In wok 2 el olie verhitten. Eieren in wok schenken en roeren met houten spatel tot smeuïge massa ontstaat. Roerei in kom scheppen en warmhouden. Rest van olie in wok verhitten en groentemix en knoflook 5 min. roerbakken. Laatste minuut tomaatjes meebakken. Intussen roerbakmie in 2 min. volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Mie afgieten en met roerei en ketjap door groentemix scheppen. Geheel nog 2 min. bakken, voorzichtig omscheppen. Mie over vier grote kommen verdelen en garneren met pinda's.
 
Ik voeg altijd nog sambal toe voor een iets pittigere smaak