aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 60

Ingrediënten:

  • 400 g rundergehakt.
  • 1 ui. gesnipperd.
  • 2 tenen knoflook fijngehakt.
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g).
  • 2 theelepels kaneel.
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano.
  • 2 aubergines in plakken.
  • 3 eetlepels olijfolie.
  • 1 zak aardappelschijfjes (450 g).
  • 150 g feta.verkruimeld.
  • 2 eieren.
  • 150 ml Griekse yoghurt.

Bereidingswijze:

Bak het gehakt rul in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie. Bak de ui en knoflook 1 minuut mee. Roer de tomatenblokjes met de kaneel, oregano en 1 theelepel zout en peper naar smaak erdoor. Laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken. Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de plakken aubergine met de olie en grill in 6-8 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes in de ingevette ovenschaal van ca. 2 liter en schep de helft van de gehaktsaus erop. Strooi er een derde van de feta over en leg de helft van de aubergineplakken erop. Herhaal deze volgorde nog een keer. Klop de eieren los met de yoghurt en de rest van de feta en strijk dit uit over de aubergine. Bak de moussaka in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade.