aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 1 dunne prei.
  • 1 rode paprika.
  • ½ Spaans pepertje.
  • 200 gram kipfilet.
  • peper, zout.
  • gemberpoeder.
  • 150 gram mihoen.
  • 1 eetlepel olie.
  • 1 teentje knoflook.
  • 1 eetlepel ketjap.
  • 100 gram taugé.

Bereidingswijze:

Maak de prei en de paprika schoon.
Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in blokjes. Snijd het stukje peper in reepjes.
Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper, zout en gemberpoeder.
Kook de mihoen in ruim water met zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Pers er het teentje knoflook boven uit.
Voeg de paprika, de reepjes peper en de prei toe met de ketjap en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
Was de taugé in een vergiet. Laat de gare mihoen uitlekken.
Schep de taugé en de mihoen door het kipmengsel en laat het geheel op hoog vuur goed heet worden.

Menusuggestie
Lekker met een komkommersalade.