aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 40

Ingrediënten:

  • 300g bloem.
  • 2 eieren.
  • 500 ml halfvolle melk.
  • 4 el zonnebloemolie.
  • 2 uien.
  • 600g gewassen spinazie.
  • 150g belegen boerenkaas.
  • 10g bieslook.

Bereidingswijze:

Verwarm de ovengrill voor.
Meng de bloem, eieren en melk tot een glad beslag.
Verhit telkens een klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak van het beslag 8 pannenkoeken.
Snipper intussen de uien.
Verhit 1 el zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de ui 3 min.
Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Breng op smaak met peper.
Schep in een zeef en laat uitlekken.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie.
Snijd de helft van de kaas in blokjes en rasp de rest grof.
Verdeel de spinazie en kaasblokjes over de pannenkoeken.
Rol de pannenkoeken op en leg naast elkaar in de ovenschaal.
Strooi er de rest van de kaas over en gratineer 10 min. in de voorverwarmde oven.
Snijd intussen de bieslook fijn.
Haal de pannenkoeken uit de oven en strooi er de bieslook over.