aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 8 trostomaten.
  • 100 ml olijfolie.
  • zout en versgemalen peper.
  • 2 aubergines.
  • 500 g rundergehakt.
  • 2 uien, gesnipperd.
  • 2 teentjes knoflook, gehakt.
  • 1 eetl. chilipoeder of paprikapoeder.
  • 75 g blanke rozijnen.
  • 3 eetl. pijnboompitten.
  • 4 eetl. gehakte peterselie.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Kruis de tomaten aan de bovenkant in. Zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Sprenkel er een beetje olijfolie over en bestrooi ze met zout en peper. Zet ze 10-15 minuten in het midden van de warme oven. Snijd de aubergines in de lengte in 1 cm dikke plakken. Bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie en rooster ze in 5-6 minuten goudbruin. Houd de plakken afgedekt warm.

Bereiden:
Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het gehakt met de uien en knoflook al
omscheppend rul. Meng de chilipoeder en rozijnen erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Leg op 4 warme
borden een plak aubergine. Verdeel daarover een laagje gehaktmengsel en dek dit af
met een plak aubergine. Strooi daarover de pijnboompitten en peterselie. Serveer de
tomaten bij de lasagne.