aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 45

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels bruine suiker.
  • 125ml ketjap.
  • fijngehakte gember (ongeveer 3cm).
  • 2 teentjes geperste knoflook.
  • 1 eetlepel witte wijnazijn.
  • 125ml plantaardige olie.
  • 500gr kipfilet, in blokjes gesneden.
  • 275gr mie.
  • 2 eetlepels plantaardige olie.
  • gember in fijne reepjes gesneden (ongeveer 4cm).
  • 4 fijngesneden lente uitjes.
  • 200gr gesneden paksoi.
  • 125gr taugé.

Bereidingswijze:

Meng de bruine suiker, ketjap, fijngehakte gember, knoflook, witte wijnazijn en 125ml plantaardige olie in een grote kom en voeg de stukjes kip toe
Zet de kip in marinade minimaal 20 minuten afgedekt in de koelkast
Kook ondertussen de mie gaar volgens de instructies op de verpakking
Verhit één eetlepel olie in een wok en bak de kip in ongeveer 2 minuten gaar op matig tot hoog vuur
Haal de kip uit de pan en zet het opzij
Verhit de rest van de olie in de wok en bak de reepjes gember en lente ui ongeveer 2 minuten op hoog vuur
Voeg de kip en paksoi toe en wok het nogmaals 2 minuten op hoog vuur
Haal de pan van het vuur en voeg als laatste de taugé toe
Serveer de Kip Teriyaki samen met de reeds bereide mie