aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 150 gram volkorenrijst.
  • 250 gram kipfilet.
  • 1 ui.
  • 2 teentjes knoflook.
  • 2 el kokosolie.
  • 2 rode paprika’s.
  • 1 courgette.
  • 100 gram ongezouten cashewnoten.
  • 3 el zoute sojasaus (shoyu).
  • 4 el speltroom (of elk ander soort ongezoete room).
  • 1 el citroensap.
  • snuf witte peper.
  • snuf cayennepeper.
  • zout naar smaak.

Bereidingswijze:

Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking
Snijd de kipfilet in reepjes, de ui in stukjes en hak de knoflook fijn
Verhit de kokosolie in een pan en bak hierin de kipfilet, ui en knoflook
Snijd de paprika’s en courgette in stukjes
Bak deze mee met de ui
Voeg na ongeveer 8 minuten de overige ingrediënten toe
Roer goed door en laat het nog een paar minuutjes pruttelen
Serveer de rijst met de saus