aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 4 kippefilets(of kalkoen).
  • 1 blik perzikken(in eigen nat).
  • 1 blik gepelde tomaten.
  • 1 groot blik tomatenpuree.
  • 1 bouillontablet(eender welke).
  • 5 eetlepels ketjap.
  • 3 tl sambal.
  • 2 tl worcestershiresaus.
  • 1 dikke ui.
  • 2 teentjes look.
  • 1 bakje champignons.
  • 4 tl olijfolie.
  • 2 zakjes rijst(of gewoon gekookte).
  • eventueel beetje maizena.

Bereidingswijze:

Ui snipperen, kipfilet en perzikken in blokjes, champignons in plakjes
Bak de kip aan in de olijfolie, ui en champignons erbij. De ketjap en de sambal en even laten doorbakken.Daarna de tomatenpuree en de gepelde tomaten en de geperste knoflookteentjes.Doorroeren, beetje sap van perzikken en wat water erbij.Dan het bouillonblokje en de stukjes perzik.Op smaak brengen met de worcestershiresaus en wat peper.Alles zachtjes een 10-tal minuutjes laten sudderen.Eventueel saus binden met wat maizena.Opdienen met rijst en een lekkere salade met een paar drupjes dressing(bv, knoflookdressing)