aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets.
  • 2 uien.
  • 1 teen knoflook.
  • 1 ananas (liefst vers en anders 1 blik).
  • 50 gr boter.
  • 2 dl kippenbouillon.
  • zout.
  • peper.
  • 100 gr haricots verts (of 1 potje).
  • rijst.
  • 2 el tomatenpuree.
  • 1 el fijngesneden koriander.

Bereidingswijze:

Snij de kip in stukken. Pel en snipper de uien en pers de knoflook.
Schil de ananas en snij deze in schijven. Druk de harde kern eruit met een appelboor en snij de rest in stukjes even groot al de kip.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien en de knoflook. Voeg de stukjes kip en ananas toe en bak deze even mee.
Giet de kippenbouillon erbij en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Kook ondertussen de haricots verts 5 minuten in ruim water met zout en bereidt de rijst volgens de verpakking.
Roer de tomatenpuree los met een weinig kooknat en giet dat weer bij de inhoud van de pan.
Bestrooi met de koriander, meng de haricots verts erdoor en serveer met de rijst.