aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 45

Ingrediënten:

Marinade:

    • 3 eetlepels ketjap.
    • 2 eetlepels (olijf)olie.
    • 1 eetlepel limoen- of citroensap.
    • 1 theelepel honing.
    • 1 in ringetjes gesneden rode peper (zonder zaadjes). 
    • 2 uitgeperste teentjes knoflook..

Kip:

    • 400 gram (biologische) kipfilet in blokjes. 
    • 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika.
    • 1 rode ui.
    • 1 verse ananas.
    • ½ eetlepel kokosolie.

Bereidingswijze:

Maak een marinade van 3 eetlepels ketjap, 2 eetlepels (olijf)olie, 1 eetlepel limoen- of citroensap, 1 theelepel honing, 1 in ringetjes gesneden rode peper (zonder zaadjes) en 2 uitgeperste teentjes knoflook.
Snijd voor 4 personen 400 gram (biologische) kipfilet in blokjes en schep deze door de marinade. Laat de marinade in de koelkast minimaal 20 minuten intrekken.
Maak intussen 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika schoon en 1 rode ui. Snijd deze in stukjes, neem een verse ananas, maak deze schoon en snijd de vrucht in blokjes.

Verhit in een braadpan ½ eetlepel kokosolie en bak de ui en de paprika 3 minuten. Voeg de kip (zoveel mogelijk zonder de marinade) toe en bak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de marinade toe en de ananas en laat alles ongeveer 5 minuten doorpruttelen, tot de kip gaar is.
Om iets meer saus te krijgen heb ik nog een half pakje tomatensaus gebruikt.
Serveer eventueel met volkoren rijst en een frisse salade van komkommer of kropsla.

Tip:
Strooi er wat gehakte cashewnoten over heen