aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees, Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt.
  • 1 eetlepel peterselie.
  • Koken met floor.
  • 2 eetlepels kappertjes.
  • 2 eetlepels rozijnen.
  • 2 eetlepels gevulde olijven.
  • 2 eieren.
  • zout en peper.
  • 1 gesnipperde ui.
  • 1 tomaat, klein gesneden.
  • 1 groene paprika.
  • nootmuskaat, komijn en knoflookpoeder.
  • 1 eetlepel worcestershiresaus.

Bereidingswijze:

Eigenlijk wordt dit recept (keshi yena=gevulde kaas) van een Edammer kaas gemaakt. Dit is me teveel werk dus ik maak het van gehakt in een ovenschotel met daarop kaas. De olijven, kappertjes en rozijnen zijn typisch CuraƧao's en Arubaans. Het recept heb ik uit het kookboek "De Antiliaanse keuken" door Sonia Garmers, dit is de versie van Floor.

Fruit in de boter ui, tomaat, paprika rundergehakt, nootmuskaat, knoflookpoeder, komijn, worcestershiresaus. Voeg de kappertjes, olijven en rozijnen toe. De eieren worden goed geklutst en met het vleesmengsel vermengd. Breng op smaak met zout en peper.
Doe dit in een ovenschaal en overdek het met geraspte belegen kaas.
Even in de oven en serveren met rijst en een lekkere frisse salade.

Eventueel kun je dit ook van kip maken. Dan eerst de kip koken en uit elkaar trekken en dan op dezelfde manier verwerken.