Menugang: Hoofdgerecht
Soort hoofd ingrediënt: Vlees, Gevogelte
Temperatuur: Warm
Smaak: Anders
Aantal personen : 4
bereidingstijd in minuten: 35
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Eigenlijk wordt dit recept (keshi yena=gevulde kaas) van een Edammer kaas gemaakt. Dit is me teveel werk dus ik maak het van gehakt in een ovenschotel met daarop kaas. De olijven, kappertjes en rozijnen zijn typisch CuraƧao's en Arubaans. Het recept heb ik uit het kookboek "De Antiliaanse keuken" door Sonia Garmers, dit is de versie van Floor. Fruit in de boter ui, tomaat, paprika rundergehakt, nootmuskaat, knoflookpoeder, komijn, worcestershiresaus. Voeg de kappertjes, olijven en rozijnen toe. De eieren worden goed geklutst en met het vleesmengsel vermengd. Breng op smaak met zout en peper. Eventueel kun je dit ook van kip maken. Dan eerst de kip koken en uit elkaar trekken en dan op dezelfde manier verwerken.
Doe dit in een ovenschaal en overdek het met geraspte belegen kaas.
Even in de oven en serveren met rijst en een lekkere frisse salade.