aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 150 g peultjes, afgehaald.
  • 200 g broccoli, in roosjes.
  • 1 eetl. olijfolie.
  • 200 g kalkoenfilet, in blokjes of reepjes.
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst.
  • 1 groene paprika, in smalle reepjes.
  • ½ prei, in ringetjes.
  • zout en versgemalen peper.
  • 1 eetl. citroensap

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Kook de broccoli en peultjes 3 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.

Bereiden:
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kalkoen en de knoflook 3 minuten. Voeg de groentes toe en bak al omscheppend 10 minuten. Voeg peper en zout toe en sprenkel er citroensap over.

Tip:
Serveersuggestie: Lekker met gekookte krieltjes.

Variatie:
Neem in plaats van kalkoen biefreepjes. Roerbak de biefreepjes apart 4 minuten apart en voeg ze daarna bij de roergebakken groentes in de wok. Neem in plaats van paprika of peultjes groene asperges.