aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees, Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 45

Ingrediënten:

  • 1 theelepel paprikapoeder.
  • 1 theelepel gemalen cayennepeper.
  • 250 gram kipfiletreepjes.
  • 2 eetlepels olijfolie.
  • 125 gram chorizo grof in plakjes van 0,5 cm.
  • 2 uien, grofgesnipperd.
  • 1 gele paprika, in blokjes.
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes.
  • 200 gram sperziebonen.
  • 700 milliliter bouillon (van tablet).
  • 200 gram witte rijst.

Bereidingswijze:

Doe de kipfilet in een kom en strooi de paprikapoeder en cayennepeper erover. Schep de kip een aantal keer om zodat de kruiden goed verspreid worden. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok(pan) en wok de kip in een paar minuten gaar en goudbruin. Voeg de chorizo aan de kip toe en bak gedurende 2 minuten mee. Kook ondertussen water voor de bouillon.

Voeg vervolgens de ui aan het kip-chorizomengsel toe en bak 3 minuten mee. Schep ook de paprika, bleekselderij en sperziebonen erdoor. Schenk na 2 minuten de bouillon erbij en voeg de rijst toe. Wacht tot het geheel kookt en laat het met de deksel op de pan in 20 minuten gaar worden. Je hoeft niet te roeren. Breng het gerecht eventueel nog op smaak met wat peper en zout, verdeel over 4 borden en garneer met partjes citroen of fijngesneden bieslook