aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 8

bereidingstijd in minuten: 60

Ingrediënten:

  • 1 kg Mager rundvlees.
  • 1 kg aardappels.
  • ½ ltr doperwten.
  • 1/3 pot augurken.
  • 1/3 pot zilveruitjes.
  • 2 appels.
  • 1 dikke ui.
  • 10 tomaten.
  • 10 eieren hard gekookten.
  • 1 pot asperges.
  • 10 plak gekookte ham.
  • 1 blik ananas(garnering).
  • 1 blik mandarijnen(garnering).
  • 2 komkommers.
  • Verse zalm ( evt. blik zalm) paling, garnalen.
  • twee theelepels zout.
  • 3 eetlepels azijn.
  • 2 eetlepels olie.
  • 2 theelepels suiker.
  • peper.
  • Broodjes, stokbrood kruidenboter.
  • Aardappelsalade cocktailsaus, knoflooksaus, slasaus.

Dressing:

  • 3 eetlepels azijn.
  • 2 eetlepels olie.
  • 2 theelepels suiker.
  • Iets peper.
  • Dressing mengen met komkommer.

Bereidingswijze:

Rundvlees gaar sudderen met bouillontablet, laten afkoelen en fijn snijden.
Aardappels (schoon) in blokjes snijden en bijna gaar koken.
Doperwten afspoelen.
Augurken in blokjes in blokjes snijden.
De helft van de zilveruitjes fijn snijden.
Appels in blokjes snijden.
Ui, tomaten, eiren fijn snijden. Dit alles mengen met een fles slasaus. Ook kun je nog enkele eetlepels augurkenzuur toevoegen.
Asperges uitlekken en de asperges in de ham draaien.
de zalm koken en laten afkoelen,
Gemengde sla aanmaken met zakje sladressing.
Komkommers snijden met twee theelepels zout 1 uur laten staan, dan uitknijpen.