aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 45

Ingrediënten:

  • 3 el olijfolie.
  • 400g gewassen spinazie.
  • 4 rode uien (als het grote zijn 3 stuks).
  • 1 courgette.
  • 180g brie.
  • 2 plain naans (Patak’s, Indiaas platbrood).
  • 250g ricotta.
  • 4 el balsamicoazijn.
  • 2 el honing.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 180 C.
Verhit 1 el olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken.
Snijd de uien in halve ringen.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 10 min. op laag vuur.
Snijd of schaaf ondertussen de courgette in dunne schijfjes.
Snijd de brie in stukjes van 2 bij 2 cm.
Doe de spinazie in een vergiet en duw er met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
Leg het naanbrood op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de ricotta.
Verdeel er de spinazie over. Leg de courgette dakpansgewijs op het naanbrood.
Verdeel er de brie over.
Bak de pizza’s 25 min. in de voorverwarmde oven.
Blus de uien af met de balsamicoazijn en laat inkoken.
Roer er 2 el honing door en laat afkoelen.
Haal de pizza’s uit de oven.
Verdeel er de ui over en bestrooi met peper.