Menugang: Hoofdgerecht
Soort hoofd ingrediënt: Vlees
Temperatuur: Warm
Smaak: Anders
Aantal personen : 4
bereidingstijd in minuten: 45
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de salamireepjes. Schep het vlees uit de pan. Voeg de rest van de olie bij het bakvet en bak hierin het varkensvlees rondom lichtbruin. Laat de ui, sperziebonen en paprika's even meebakken. Meng de paprikapoeder erdoor en voeg de tomatenblokjes met sap en de bouillon toe. Stoof zachtjes 20 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de krieltjes en salami toe. Maak op smaak met zout en peper. Meng de peterselie of bieslook door de crème fraîche. Schep de goulash in warme diepe borden met in het midden een lepel kruidenroom. Tip:
Vervang koelverse krieltjes door blokjes vastkokende aardappels en voeg ze tegelijk met de groenten toe.
Neem in plaats van crème fraîche zure room (Melkan).