aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 45

Ingrediënten:

  • 3 eetl. olijfolie.
  • 150 g salami, in reepjes.
  • 300 g magere varkenslapjes, in blokjes.
  • 1 ui, gesnipperd.
  • 300 g sperziebonen, afgehaald.
  • 2 rode paprika's, zonder zaadjes, in blokjes.
  • 1 eetl. paprikapoeder.
  • 1 blik tomatenblokjes op sap (ca. 400 g).
  • 200 ml vleesbouillon (van tablet).
  • 450 g voorgekookte krieltjes (koelvers).
  • zout en versgemalen peper.
  • 2 eetl. gehakte peterselie of bieslook.
  • 200 ml crème fraîche (Melkan).

Bereidingswijze:

Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de salamireepjes. Schep het vlees uit de pan. Voeg de rest van de olie bij het bakvet en bak hierin het varkensvlees rondom lichtbruin. Laat de ui, sperziebonen en paprika's even meebakken. Meng de paprikapoeder erdoor en voeg de tomatenblokjes met sap en de bouillon toe. Stoof zachtjes 20 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de krieltjes en salami toe. Maak op smaak met zout en peper. Meng de peterselie of bieslook door de crème fraîche. Schep de goulash in warme diepe borden met in het midden een lepel kruidenroom.

Tip:
Vervang koelverse krieltjes door blokjes vastkokende aardappels en voeg ze tegelijk met de groenten toe.
Neem in plaats van crème fraîche zure room (Melkan).