aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 45

Ingrediënten:

  • 4 paprika’s (rood, groen, geel of oranje). 
  • 1 ui. 
  • 500 g rundergehakt (zelf gebruik ik ongeveer 250 gr anders hou ik teveel over van de vulling). 
  • 2 teentjes knoflook.
  • 1 theel. zout. 
  • 1 eetl. mosterd. 
  • mespunt cayennepeper. 
  • 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd. 
  • 3 eetl. paneermeel of broodkruim. 
  • 2 eieren. 
  • 3 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries). 
  • 4 vleestomaten. 
  • 2 dl bouillon (van tablet of uit pot). 
  • 2 eetl. olijfolie. 
  • 1 pak gele rijst. 
  • 100 g feta.

Bereidingswijze:

Voorbereiding:
Snijd van de gewassen paprika’s het kapje van de bovenkant. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Pel de ui en snipper deze. Doe het gehakt in een kom en kneed hierdoor de ui, geperste teentjes knoflook, zout, mosterd, cayennepeper, tijm, paneermeel of broodkruim, eieren en peterselie. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in blokjes.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel. Giet de olijfolie en bouillon in een ovenschaal. Zet de paprika’s erin en schik de tomatenblokjes eromheen. Dek de schaal af en stoof het gerecht 25-30 minuten in het midden van de oven. Kook intussen de gele rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de paprika’s op een bedje gele rijst op een diep bord. Giet een beetje saus erover en strooi de in blokjes gesneden feta erop.

Variatie:
Vervang de paprika’s eens door aubergines of courgettes. Halveer deze in de lengte en schep de gehaktvulling erin.
Voeg eens 2 eetl. geschaafde amandelen of pijnboompitten aan het gehakt toe.
Ik voeg de feta soms ook al toe aan de vulling