aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 2 courgettes.
  • 4 eetl. geraspte wortel.
  • 4 lente-/bosuitjes, in ringetjes.
  • 2 eetl. rozijnen, geweld en uitgelekt.
  • 50 g champignons.
  • 1 eetl. kerriepoeder.
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie.
  • 1 ei, losgeklopt.
  • zout.
  • 1 eetl. olijfolie (Mediterrane).
  • 100 g mager rundergehakt.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Schep het grootste gedeelte van het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Hak het vruchtvlees in kleine stukjes. Maak de vulling voor de courgette. Roer in een kom vruchtvlees, wortel, lente-uitjes, rozijnen, champignons, kerriepoeder, peterselie, ei en zout door elkaar.

Bereiden:
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt snel korrelig en gaar. Roer het gehakt door de courgettevulling. Vul de courgettes met dit mengsel en leg de vier helften tegen elkaar aan in een met olie ingesmeerde vuurvaste schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de courgettes ca. 20 minuten in de oven.

Tip:
Serveersuggestie: Eet bij dit gerecht rijst en/of een groene salade.

Variatie:
Vervang het rundergehakt door kipgehakt. Vervang voor een vegetarische variatie het gehakt door maïskorrels.