Menugang: Hoofdgerecht
Soort hoofd ingrediënt: Vlees
Temperatuur: Warm
Smaak: Anders
Aantal personen : 4
bereidingstijd in minuten: 60
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 180ยบ C. Boterhammen in kleine stukjes snijden. In schaal ei loskloppen met 2 el water. Brood erdoor scheppen en 5 min. laten staan. Tip
Tomaatjes en olijven in kleine stukjes snijden. Peterselie fijnhakken.
Gehakt, tomaatjes, olijven, peterselie, 1 tl peper en 2 tl zout aan brood en ei toevoegen en goed mengen. Van gehakt een rol vormen van c. 20 cm lengte. Op bakplaat leggen, met 1 el margarine bestrijken en in hete oven in ca. 30 minuten gaarbakken.
In wok of hapjespan 1 el margarine en 2 el olie van de gedroogde tomaatjes verhitten en hierin aardappeltjes 10 min. bakken. Geregeld omscheppen. Roerbakgroenten toevoegen en 5-7 min. bakken. Naar smaak peper en zout toevoegen.
Gehaktbrood in dikke plakken snijden. Over vier borden verdelen en oma's aardappeltjes met groenten en champignons ernaast scheppen.
Pesto gehaktbrood: voeg aan het gehaktbrood 2 el pesto rosso toe. Peper en zout toevoegen hoeft dan niet. Vervang de olijven eventueel door kappertjes.