aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 60

Ingrediënten:

  • 2 volkoren boterhammen.
  • 1 ei.
  • 4 gedroogde tomaten op olie.
  • 50 g knoflook olijven.
  • 30 g peterselie.
  • 500 g mager rundergehakt.
  • peper en zout.
  • 2 el vloeibare margarine.
  • 450 g voorgekookte aardappeltjes.
  • 800 g roerbakgroenten met champignons.

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 180ยบ C. Boterhammen in kleine stukjes snijden. In schaal ei loskloppen met 2 el water. Brood erdoor scheppen en 5 min. laten staan.
Tomaatjes en olijven in kleine stukjes snijden. Peterselie fijnhakken.
Gehakt, tomaatjes, olijven, peterselie, 1 tl peper en 2 tl zout aan brood en ei toevoegen en goed mengen. Van gehakt een rol vormen van c. 20 cm lengte. Op bakplaat leggen, met 1 el margarine bestrijken en in hete oven in ca. 30 minuten gaarbakken.
In wok of hapjespan 1 el margarine en 2 el olie van de gedroogde tomaatjes verhitten en hierin aardappeltjes 10 min. bakken. Geregeld omscheppen. Roerbakgroenten toevoegen en 5-7 min. bakken. Naar smaak peper en zout toevoegen.
Gehaktbrood in dikke plakken snijden. Over vier borden verdelen en oma's aardappeltjes met groenten en champignons ernaast scheppen.

Tip
Pesto gehaktbrood: voeg aan het gehaktbrood 2 el pesto rosso toe. Peper en zout toevoegen hoeft dan niet. Vervang de olijven eventueel door kappertjes.