aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • peper en zout.
  • 1 scheutje ketjap manis.
  • 1 kopje suiker.
  • 250 ml BBQ-saus.
  • 1 theelepel sambal.
  • 200 g potje atjar tjampoer uitgelekt, maar niet helemaal droog.
  • 2 middelgrote uien in reepjes.
  • 10 g gehaktkruiden.
  • 50 g boter.
  • 1 ei.
  • 500 g gehakt.

Bereidingswijze:

Meng het gehakt, ei en de gehaktkruiden en rol er 8 tot 12 ballen van.
Verhit in een braadpan de helft van de boter en bak de gehaktballen rondom bruin.
Laat ze met een deksel half op de pan, op een matig vuur, in circa 15 minuten gaar worden. Geregeld draaien.
Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de uireepjes zachtjes lichtbruin.
Meng de atjar tjampoer, barbecuesaus, sambal, ketjap naar smaak en suiker met de uien in de pan en warm de saus goed door.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Leg de gehaktballen in de hete saus en warm alles goed door.

Tip
Lekker met salade, kroepoek en rijst of brood.