aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 500 g kalkoenfilet, in gelijke plakken.
  • zout en versgemalen peper.
  • 2 eetl. olijfolie.
  • rasp van 1/2 citroen.
  • 50 g walnoten, grof gehakt en geroosterd.
  • 6 stengels bleekselderij, in smalle boogjes.
  • 1 appel, geschild in blokjes.
  • 1 sinaasappel, in partjes.
  • 75 g blauwe kaas, verbrokkeld (roquefort of Danish Blue).

Voor de dressing:

  • 2 eetl. mayonaise.
  • 1 eetl. magere yoghurt (Melkan).
  • 1 theel. Dijonmosterd.
  • 1 eetl. citroensap.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Wrijf de plakken kalkoen in met zout, peper en olijfolie. Bestrooi ze rondom met citroen rasp. Meng de ingrediƫnten voor de dressing. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan circa 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.

Bereiden:
Meng de bleekselderij met het fruit, de noten, kaas en dressing. Bak of gril de kalkoen in circa 3 minuten per kant. Serveer de salade erbij.

Tip:
Neem in plaats van blauwe kaas zachte geitenkaas.

Variatie:
Vervang de walnoten door geroosterde pijnboompitten.