aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

Voor de Foe Yong Hai:

    • 3 eetlepels olie.
    • Zout en peper.
    • 6 eieren.
    • 3 eetlepels bloem.
    • 2 teentjes knoflook.
    • 500 g krabsticks fijngesneden.
    • 1 fijngesneden ui.
    • halve witte kool fijngesneden.

Voor de saus:

    • Sambal oelek naar smaak.
    • 300 g witte rijst.
    • Scheutje azijn.
    • Suiker naar smaak.
    • 1 blikje tomatenpuree.
    • Een beetje boter.
    • 1 blikje kleine erwten zonder vocht.

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediƫnten in een grote schaal.
Verhit olie in een pan en bak het eiermengsel eerst aan de ene kant tot dat het goudbruin is.
Draai vervolgens voorzichtig het geheel om met een spatel en bak de andere kant.
De saus: meng de ingrediƫnten en verdun het geheel met water.
Voeg zout en eventueel sambal oelek toe.
Verwarm de saus in een pannetje op een laag pitje, totdat hij iets dikker is geworden.
Roer af en toe. Bereid de witte rijst volgens de verpakking.