aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 45

Ingrediënten:

  • 2-3 rode uien.
  • boter.
  • 500 gr kipfilet.
  • 1 tl gemalen koriander.
  • 1 teen knoflook.
  • 2 tl sambal.
  • 4 el ketjap.
  • 1 el suiker.

Bereidingswijze:

Snijd de ui in dunne plakjes. Verhit de boter en bak de kipfilet op hoog vuur met de ui en de koriander in 5 minuten bruin. Voeg de knoflook, de sambal, de suiker en de ketjap toe en bak op middelhoog vuur al roerend nog 8 minuten. De saus moet iets dikker worden, zet het vuur laag als de saus te dik wordt. Garneer de kip met de partjes limoen. Lekker met komkommersalade en serveer bijvoorbeeld met witte rijst.