aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 1 blik perziken (op lichte siroop, 410 g). 
  • 300 g snijbonen, kan ook met peultjes of haricot verts.
  • 2 eetlepels olie. 
  • 400 g kipfilet, in blokjes. 
  • 250 g champignons fijn, schoongeveegd en gehalveerd. 
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g). 
  • 1 theelepel chilipoeder. 
  • 300 g couscous (pak a 400 g, Biologisch), kan ook met rijst.

Bereidingswijze:

Perziken laten uitlekken (vocht opvangen) en in stukjes snijden. Snijbonen in ruiten snijden. In braadpan olie verhitten en kipblokjes bruinbakken. Champignons 1 min. meebakken. Tomatenpuree en chilipoeder erdoor roeren. Perziksap en 100 ml water toevoegen en kip op laag vuur 15 min. afgedekt laten stoven. Intussen snijbonen in 5-7 min. beetgaar koken. Couscous 5 min. in kokend water met wat zout laten wellen. Perzikstukjes door kip scheppen en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper. Couscous over vier borden verdelen. Kipmengsel en snijbonen op couscous leggen.