aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees, Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 25

Ingrediënten:

  • 5 eetlepels olie. 
  • 1 bakje vegetarisch fijngehakt (175 g).
  •  1 ui, gesnipperd.
  • 1 courgette, in blokjes. 
  • 1 eetlepel chilipoeder. 
  • 1 blikje tomatenpuree (140 g). 
  • 2 blikken kidneybonen (a 400 g). 
  • 1 blik maïskorrels (300 g), uitgelekt.

Bereidingswijze:

In braadpan helft van olie verhitten en fijngehakt al omscheppend 2-3 min. bakken.
Rest van olie toevoegen, ui en courgette 1 min. meebakken.
Chilipoeder, tomatenpuree en 250 ml water erdoor roeren en aan de kook brengen.
Chili afgedekt 5 min. zachtjes verwarmen, af en toe doorroeren.
Inhoud van blikken kidneybonen en maïskorrels erdoor scheppen.
Geheel nog 5 min. zachtjes verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met stokbrood of tacoschelpen.