aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 60

Ingrediënten:

  • 500 gr rundergehakt.
  • 1 grote ui of 2 kleine.
  • 2 teentjes knoflook.
    olie.
  • 1/2 tl. zout.
  • peper.
  • 1 flinke eetl. kerriepoeder of 3 theelepels bobotie kruiden (mix van koenjit (kurkuma), djahé, djinten, paprikapoeder, kruidnagel en kaneel).
  • 1 flinke eetl. abrikozenjam.
  • 35 gram rozijnen.
  • 1 eetl. azijn of citroensap.
  • 2 eetl. suiker.
  • 3 eetl. paneermeel.
  • 1,5 dl melk.
  • 3 eieren.
  • 12 laurierblaadjes.
  • 350 gr sperziebonen (verse even afkoken).
  • 1 friszure appel.

Bereidingswijze:

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Knoflook in stukjes snijden.

Bereidingswijze
Ui snipperen en in olie fruiten. Voeg knoflook, laurierblad en bobotiemix toe (circa 3 minuten). Gehakt en zout toevoegen en rul bakken (circa 5 minuten). Neem van vuur af. Voeg paneermeel toe en de rozijnen en jam (en eventueel de sperziebonen en appel).
Meng 1 ei, citroensap en suiker en voeg toe. Het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal doen. Bak 20 minuten op 180 graden.
Neem schaal uit de oven. Vervolgens de melk met de overige 2 eieren mengen. Over het gehakt gieten en nog 20/30 minuten in de oven laten bakken.

lekker met rijst