aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:

  • 500 g spruiten
  • 380 g Kipfilet
  • 1 tl Kerrie
  • 4 el Olijfolie
  • 700 g koelverse krieltjes
  • 1 friszoete handappel (bijv. elstar)
  • 60 g walnoten
  • 1 takje peterselie
  • 0.25 tl Kaneel 

Bereidingswijze:

Maak de spruiten schoon en halveer grote exemplaren. Kook de spruiten 8 min.
Bestrooi de kipfilet met de kerrie en peper naar smaak. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Bak de kipfilet in 15 min. goudgeel en gaar.
Verhit intussen in een andere koekenpan 2 el olie. Bak de krieltjes in 10-12 min. goudgeel en gaar.
Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukjes. Giet de spruiten af en laat goed uitlekken.
Verhit in een hapjespan de laatste olie. Bak de appel 2 min. Schep er de spruiten door en bak ze 4-5 min. mee, tot ze goudgeel en knapperig zijn.
Hak de walnoten grof en de peterselie fijn. Breng de spruiten op smaak met de walnoten, peterselie, kaneel en peper.
Verdeel de kipfilet met de krieltjes over 4 borden. Schep er de spruiten met de appel en walnoten bij.
Tip! ook lekker met kabeljauw- of zalmfilet en aardappelpuree.